TAMPEREEN KAUPPAKAMARI

Olemme Pirkanmaalla toimiva elinkeinoelämän edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Edistämme Pirkanmaalla elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä, kuten mm. yrittäjyyttä ja kansainvälistymistä. Valvomme elinkeinoelämän etuja olemalla tiiviissä yhteistyössä viranomaisten kanssa. Järjestämme mm. verkostoitumistapahtumia ja koulutuksia sekä tarjoamme muita liiketoimintaan liittyviä palveluita. Meillä on jäsenenä yli 2000 erikokoista ja eri toimialoja edustavaa yritystä sekä yhteisöä. Kauppakamarin toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja rahoitamme toimintamme jäsenmaksuilla sekä erilaisilla palveluilla.

Lue lisää jäsenyydestä.



Aiempina vuosina kauppakamarin kesätyökyselyyn vastanneista yrityksistä noin 70 prosenttia kertoi palkkaavansa kesätyöntekijöitä. Nyt rekrytoivien yritysten määrä laski 57 prosenttiin. Varsinkin rakennusalalla tarjonta on vaisua.

Rakennusala ei työllistä kesäksi kuten ennen

Tampereen kauppakamarin kesätyökysely kertoo, että tavallisesti hyvin kesätöitä tarjoava rakennusala on tänä vuonna vaisu. Alle puolet rakennusalalla toimivista vastaajista ilmoitti ottavansa kesätyöntekijöitä, ja melkein yhtä moni kertoi, ettei kesätöitä ole jaossa.

Lue lisää

Vaikeasta suhdannetilanteesta huolimatta yli neljännes kyselyyn vastanneista kauppakamarien jäsenyrityksistä kokee ammattitaitoisen työvoiman puutteen rajoittavan yrityksen toimintaa. Osaajakysely tehtiin viime syksynä.

Kauppakamarikysely: työvoimapulaan ratkaisut ulkomailta rekrytoimalla

Lähes puolet kauppakamarien jäsenyrityksistä kertoo osaavan henkilöstön olevan niiden merkittävin kilpailuetu. Työvoiman puute rajoittaa kuitenkin jo monen yrityksen toimintaa. Keskuskauppakamari kiirehtii nyt työperäisen maahanmuuton helpottamista.

Lue lisää


​​​


Rissalan sotilaskentän kupeessa Migien jyrinässä kasvanut Annika Eerola rakastaa lentämistä. Hänen mielestään lentämisessä yhdistyvät jännittävällä tavalla huikea vapauden tunne, kurinalaisuus ja jämpti toiminta.

Kotonaan kaikkialla

– Kerosiinin katkussa kasvanut ja ilmailuihminen henkeen ja vereen, Annika Eerola esittelee itsensä.

Lue lisää


Markus Sjölund, Tampereen kauppakamari.

Teollisuus keskittyy sinne, missä ovat yhteydet ja osaajat

Eduskunnassa päivitetään parhaillaan Liikenne 12 -suunnitelmaa. Tarkastelu kattaa vuodet 2025–2036, ja käsittelyssä on koko Suomen liikennejärjestelmä kaikissa väylämuodoissa.

Lue lisää


Matti Apunen

Sanomalehti ja kirjekyyhky

Entäpä, jos kymmenen vuoden päästä nykymuotoista mediaa ei olekaan?

Lue lisää